2019-2020 Akademik Yılı Mevlana Değişim Programı Dil Sınavı Saat ve Yerleşim Planı

Duyuru Tarihi: 2019-03-02 15:50:12

Değerli öğrencilerimiz,

2019-2020 akademik yılında Mevlana Değişim Programı hareketliliğinden faydalanmak isteyen öğrencilerimizin başvuruları 04 Şubat – 01 Mart 2019 tarihlerinde alınmıştır. Öğrencilerimizin başvuruları programa başvuru için gerekli minimum genel not ortalaması ve öğrenim hareketliliğinde değişim yapabilmeyi sağlayacak bölümler arası bir kurumlararası anlaşmanın var olması ve var olan anlaşmanın YÖK Yürütme Kurulu Kararında belirtilen ülkelerde belirlenen alanların uygunluğuna göre değerlendirilmiştir.

İngilizce sınavına girecek öğrencilerin listesi hazırlanırken:

Genel not ortalaması başvuru yapmaya uygun olmayan (önlisans/lisans: 2,50/4:00 yüksek lisans/doktora: 3,00/4:00)

Genel not ortalaması çeşitli sebeplerle oluşmayan

Öğrenim hareketliliğine başvuru yapan ancak bölümce yapılmış kurumlararası anlaşması bulunmayan

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 23/01/2019 tarihli Yürütme Kurulu Kararına göre, ülkelerde belirlenen alanlar dışında başvuru formunda tercihte bulunan

ÖĞRENCİLER DİL SINAVI LİSTELERİNE DAHİL EDİLMEMİŞTİR.

 

2019-2020 akademik yılında Mevlana ve Erasmus+ sınavının ortak yapılması nedeniyle, Mevlana Değişim Programına başvuru yapan öğrencilerimiz için İngilizce dil yeterlik sınavı 05 Mart (Salı günü) 2019 tarihinde ilk oturum saat 10:00’da ikinci oturum aynı gün saat 12:00’da olmak üzere iki oturum olarak Yabancı Diller Yüksek Okulu Körfez Yerleşkesi dersliklerinde düzenlenecektir. 

  • Ekteki dosyadan İngilizce sınavına hangi oturumda ve hangi sınıfta gireceğinizi öğrenebilirsiniz. Liste Ad, Soyad bilgisine göre alfabetik olarak düzenlenmiştir. 
  • Sınav yeriniz Yüksek Okul binasındaki dersliklerin kapılarının üstündeki numaralara göre düzenlenmiştir.
  • Yanında resmi bir kimliği olmayan öğrenciler sınava alınmayacaktır. 
  • Sınavda kullanacağınız kalem ve silgi gibi sınav malzemelerini yanınızda getirmeniz gerekmektedir. 
  • Sınavın başlamasını takip eden 30 dakika sonrasında gelen ve 1. oturumu kaçırıp 2. oturumda sınava girmek isteyen öğrenciler sınava alınmayacaklardır.
  • Sınav sonuçları optik okuyucu ile belirlenecek olup; öğrenci numaranızı cevap kağıdına doğru yazmanız ve kodlamanız gerekmektedir. Öğrenci numarasının yanlış verilmesi halinde sınav sonucunuz değerlendirmeye alınamayacaktır.

Sınava katılmayan öğrencilerimiz Mevlana haklarından vazgeçmiş sayılacak ve 2019-2020 akademik yılında programdan faydalanamayacaklardır.

11 Mart 2019 tarihinde sınav sonuçları birimimiz web sitesinde ilan edilecektir. 12-13 Mart tarihleri arası sonuçlara itiraz süresidir ve itirazlar dilekçe ile Yabancı Diller Yüksek Okuluna yapılacaktır. 

Tüm öğrencilerimize başarılar dileriz.

İngilizce Dil Sınavı Listesi için lütfen tıklayınız.

Yabancı Diller Yüksekokulu Adres: Atalar Mh. Bağdat Cad. No:83 Körfez/Kocaeli